Så här reser du enklast och billigast
Buss på route des vins
På väg från Argelès sur Plage till Banyuls, med buss på route des vins.


Lättaste sättet att ta sig till Banyuls är att flyga till Perpignan och att sedan ta tåget därifrån, en resa på drygt tjugo minuter. Det brukar vara rätt dyrt att flyga till Perpignan så det kan vara bättre att flyga till Girona eller Barcelona och ta tåget därifrån. Det tar ca en timme från Girona och ca två timmar från Barcelona. Det går också bussar direkt från Girona Airport till Perpignan. Tåg och busstider finns i högerspalten.

Tåg är förövrigt ett suveränt transportsätt i det här området. Det är väldigt billigt, förutsatt att man håller sig till lokaltågen och pendeltågen. De går ganska ofta och stannar vid alla kuststäderna (Cerbère, Banyuls, Port-Vendres, Collioure, Argelès) och Perpignan i inlandet. Det är bara några få minuter mellan varje station. Tågen går också över gränsen men det innebär byte i Cerbère eller Port Bou (i Spanien) om man ska till eller från Banyuls. Tänk på att ta rätt tåg. Pendeltåget mellena Cerbère och Girona kostar ca trettio kronor medan ett expresståg kan kosta ett par hundra. I Argelès finns ett litet minitåg på hjul som kör mellan centrum och stranden och dessutom är gratis.

Buss är också ett billigt alternativ men med tanke på serpentinvägarna och att det sommartid är väldigt mycket trafik på vägarna så får man räkna med att det kan ta lite längre tid än vad man tänkt sig. Taxi är väldigt dyrt, kan vara svårt att få tag på och kan dessutom innebära långa väntetider. Cyklar finns att hyra hos campingen i Banyuls. Vill man hyra bil, MC, moped, eller vespa kan man göra det i Port-Vendres eller Collioure.

 

HEM


Mer om att resa till och i omådet:
Flyg billigt till Girona
eBilhyra
Bokasmart.se
Suverän sida för tågtidtabeller i hela Europa

 

 

    Senast uppdaterd 130113